vendéglátás

A tanya vendéglátói tevékenysége a hagyományos magyar és a sváb gasztronómiából merít. Olyan kínálatból választhatunk, ami kimondottan a helyi, természetesen előállított élelmiszerek és termékek felhasználásra révén, hagyományos receptek szerint van összeállítva. Az óvodás és az iskolás csoportoknak bográcsos jellegű étkeztetést tudunk felkínálni, süteménnyel és helyi növényekből előállított italokkal, teákkal. Emellett egy sütögetésre alkalmas nyitott tűzhellyel is fel vagyunk szerelve, amit a vendégeink díjmentesen használhatnak.

A banya-pajta tető terében „széna-hotel” elnevezéssel működik a szálláshely szolgáltatás. A széna-hotel 30 gyerek, vagy 20 felnőtt vendég befogadására alkalmas szálláshely. A friss gyógynövényekkel teli széna bálákból kisebb alvóhelyek vannak elkülönítve, melyekben rendszerint ketten-hárman férnek el. A széna bálák közt friss ömlesztett szénában lehet aludni, ami különleges kényelmet nyújt.

A „szállás+reggeli” szolgáltatás azoknak van csomagként felkínálva, akik egy hosszabb túra részeként szállnának meg a tanyán, reggeli ellátást igényelnek, majd másnap reggel elhagyva a tanyát folytatják a túrájukat. A régióban számos lovas túrát, kerékpár túrát, gyalogos túrát szerveznek, ezekhez biztosít a tanya tökéletes „szállás+reggeli” lehetőséget. Emellett természetesen, ha marad idejük a túrázóknak, akkor a többi szolgáltatásba is rendszerint bekapcsolódnak.